torsdag 15 februari 2018

Ingefärsshot

 
 
Ingredienser
ca: 1,2 liter
 
200 g färsk ingefära
1 l vatten
½ dl honung
2 st citroner
1 msk gurkmeja
 
Så här gör du:
 
Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt nyttigt försvinner. 
Sila av ingefäran och blanda i honungen och gurkmeja medan det fortfarande är ljummet (40 grader)
Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.
Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.

1 kommentar:

  1. Det ska jag försöka hinna göra i helgen !
    Vi har peppar-peppar klarat oss undan förkylning hittills i år,
    men lite extra vitamin-boost skulle ju inte skada !

    SvaraRadera