tisdag 21 november 2017

Maränger


20 små maränger
Ingredienser: 
3 äggvitor
2 dl socker
1/2 tsk citron
Så här gör du:
Sätt ugnen på 125 grader.
Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke.
Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna.
Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.
Klicka upp marängen med en sked till önskad form på bakplåtspapper.
Klicka inte ut marängerna för tätt för de sväller en aning.

Grädda mitt i ugnen cirka 45-60 minuter beroende på storlek och om man vill ha torra eller sega maränger.
På bilden har jag använt dem som dekoration till Halloween desserten, en pannacotta med en jordgubbspuré. Doppade en tandpetare i trä i lite choklad för att sätta dig ögon. 


3 kommentarer:

  1. Men så gott, älskar maränger!

    SvaraRadera
  2. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to
    say that I've truly enjoyed surfing around your blog posts.
    After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very
    soon!

    SvaraRadera