måndag 25 september 2017

Äpplekaka

Ännu en variant på höstens höjdpunkt, äpplekakan!
Denna bjöd dottern på igår, väldigt god!


2.5 dl vetemjöl

2.5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
1 st ägg
100 gram smält smör

4 st äpplen
1 tsk strösocker
Kanel efter önskemål

Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna.
Smälta smör och blanda sedan i smöret och ägget i den torra blandningen.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena, lägg i en påse, slå i 1 tsk socker och 1-2 tsk kanel. Rist runt så alla bitar får kanel på sig.
Smörj en ugnsfast form och lägg i äpplena.
Häll smeten över äpplena och grädda i ugn 175 grader i ca 35 minuter.
Servera med vaniljsås.

Väldigt enkel och god!



4 kommentarer:

  1. Ja denna var annorlunda som dottern bakade, men väldigt god. Lite mer kaka än paj.

    SvaraRadera