onsdag 23 augusti 2017

Nagellack kan vara bra till mycket!1. Hål i strumpbyxa
Har du fått en reva i strumpbyxan? Så fort du upptäcker ett hål, dutta på genomskinligt nagellack åt båda hållen av hålet så förhindrar du revan från att bli större. Det funkar även på fönster, speglar och andra skärmar av glas.

2. Ostadiga glasögonbågar
Dra först år skruvarna på dina bågar och klicka sedan på lite genomskinligt nagellack. Bergsäkert!

3. Klädknappar på plats
Nu behöver du aldrig mer tappa en knapp i kläderna. Et tunt lager av genomskinligt nagellack i mitten på knappen kan förhindra trådarna från att lösa upp sig. På samma sätt kan du även förhindra till exempel skosnören från att tråda upp sig.

4. Undvik rost
Undvik rost i badrummet genom att måla med genomskinligt nagellack under burkar med raklödder, hårspray och liknande som står på badkaret, i duschen eller handfatet.

5. Flisiga möbler
Har du trämöbler där träet börjat spricka eller har flisor som sticker upp, ha på genomskinligt nagellack. Allra helst i förbyggande syfte, så du inte river dig eller har sönder kläderna.

6. Alternativ till lim
Nagellack går att alldeles utmärkt att använda som alternativ till lim. Håller du på med pyssel och limmet är slut kan du med fördel använda genomskinligt nagellack. Du kan även använda nagellacket till att säkra dina pärlor och paljetter på både smycken och kläder.

7. Säkert kuvert
Ett drag med nagellackspenseln på kuvertet säkrar ditt viktiga brev från att öppnas av någon nyfiken.

8. Fina smycken
Ett tunt lager med genomskinligt nagellack på dina smycken kan förhindra dem från att tappa lystern.

9. Gröna fingrar
Oavsett vi har äkta smycken eller ej, de flesta av oss har oäkta bling bling hemma i smyckelådan. Baksidan med dem är att de färgar av sig med grönt efter en tid. Pensla genomskinligt nagellack på insidan av exempelvis ringen.

10. Bevara etiketter
Har du också gjort slut på favoritläppstiftet och, när det är dags att köpa nytt, upptäckt att klisterlappen med märke och nummer är helt utraderad? Hade du direkt när du börjat använda läppstiftet dragit på genomskinligt nagellack hade etiketten bevarats med all text. Gäller förstås alla etiketter som du kan komma att behöva, på allehanda prylar, pensla på med genomskinligt nagellack!


Källa: Allyou.com

Och märka nycklar som på bilden gjorde min mamma när jag växte upp :) 
Använder ni det till något mer än lacka naglarna?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar