måndag 12 september 2016

Fantastisk äpplekaka - Amazing apple cake



150 g smör

1½ dl strösocker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
150 g mandelmassa
Äpple
Kanel
Pärlsocker
Hasselnötter
Smält 150 gr smör i kastrull,blanda med 1 1/2 dl socker, låt svalna.
Rör i 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 1 1/2 dl mjölk.
Grovriv ca 150g mandelmassa och blanda ner i smeten.
Bröa formen, häll i smet, skala och skiva äpplen i halvmåneform och tryck ner i smeten.
Ös på med kanel, hackade hasselnötter och pärlsocker.

Grädda i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
Servera med vaniljkräm.


Marjorie.... for you in English.

150 g butter
0,6 cups granulated sugar
1,2 cups flour
2 teaspoons baking powder
0,6 cups milk
150 g almond paste
5 Apples
Cinnamon
Nib Sugar (pearl sugar)
Hazelnuts
Breadcrumbs
Melt 150 g butter in a saucepan, stir in the sugar, then let it cool down.
Mix in flour, baking soda and milk.
Grate about 150 g almond paste (big hole side of the greater) and mix into the batter.
Grease a spring form tin with butter and sprinkle the breadcrumbs on all sides, pour in batter, peel and slice the apples in half-moon shape and press into batter.
Sprinkle cinnamon, chopped hazelnuts and pearl sugar all over... as much that you want.

Bake in the middle of the oven at 347 °F for about 40 minutes.
Serve with vanilla custard. Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar