Ca 10 pers
1 förp tårtbottnar (eller hembakta)
Fyllning 1:
200 g naturell färskost
1 dl lemon curd
Fyllning 2:
150 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
Garnering
2 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
1 ask chokladflarn (typ Noblesse)
Citronmeliss
Fyllning 1: Vispa färskost och lemon curd tjockt.
Fyllning 2: Häll grädden och chokladen i en kastrull. Låt chokladen
smälta under omrörning. Låt det svalna och sedan in i kyl, ta fram när bunken när
den är iskall, vispa med elvispen tills den blir fluffig.
Bred fyllningarna på bottnarna och lägg ihop.
Garnering: Täck tårtan med vispad grädde och dekorera med
jordgubbar, chokladflarn och hyvlad mjölkchoklad.
Fyllning nummer två göres med fördel en dag i förväg så den
verkligen blir kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar