En riktigt somrig paj.!
Receptet är för 4-6 personer.
Smulpaj
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker
Fyllning:
Lite socker och vaniljsocker (blandat) att strö över bären.
1 l jordgubbar
300 - 400 gram hallon
ev. 1 msk potatismjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i
en bunke.
Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det
i mjölkblandningen tills det bildar en smulig deg.
Ta en pajform med 24-26 centimeter i diameter.
Lägg i de delade jordgubbarna och hallonen och sockra lite
lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.
Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka
20 minuter.
Serveras med vispgrädde och med fördel kall en varm sommardag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar