måndag 9 september 2013

Mustig Kyckling gryta


5-6 port
900 g kycklingfiléer
140 g rökt  bacon
1 stor gul lök
2 vitlöksklyfta
1 msk smör
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 krm svartpeppar
2½ msk balsamvinäger
3 msk hackad persilja
2 tsk maizena majsstärkelse


Skär kycklingfiléerna i bitar och baconet i tärningar. Skala och grovhacka
löken och vitlöken.

Stek kyckling och bacon i smör i en gryta tills det får färg, ta upp och
stek lök och vitlök i smör och lägg tillbaka kyckling och baconet i grytan.

Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.

Låt såsen koka 10 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt
allt koka ytterligare 1 minut. Smaka av.

Servera kycklingen med ris och syltlök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar