För: 30 - 35 personer
Riktigt smarriga även halvfrysta.
Fördelen är att det blir många då de bakas i långpannan.
Ingredienser
Botten:
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2,5 dl vatten, varmt
Glasyr:
200 g smör, smält
2,5 dl strösocker
2 äggulor
4 msk vaniljsocker
Garnering:
1,5 dl kokosflingor
Beskrivning:
Klä en långpanna med bakplåtspapper eller smörj den med margarin.
Botten:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten. Rör om.
Tillsätt det varma vattnet (kokat och svalnat något) under omrörning.
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter, prova med sticka. Låt svalna.
Glasyr:
Smält smöret, tillsätt socker, äggulor och vaniljsocker under omrörning. (4 msk vaniljsocker kan låta mycket men det behövs alltihop) Låt småsjuda en liten stund under omrörning då det ska smaka lite kolaaktigt samt att sockret måste smälta.
Bred glasyren på den kalla kakan. Glasyren är ganska lös men stelnar när den blir kall. Strö över med kokos. Låt kakan stå kallt. Skär sedan i rutor.
Skrivet av tina62 och finns på Matklubben.se
oh vad gott! =)
SvaraRaderaGula rutor man blir glad av!
SvaraRaderaHur är det med dig?
jag kallar dom Silvia kakor....o absolut ingen aning vart namnet kommer ifrån=)
SvaraRaderaSå gött, ler!!
SvaraRaderaskriver ut denna me!! MUMS!!! frys=spara= godis!!
SvaraRaderaÅåååå... dessa är bara FÖR GODA.
SvaraRaderaHär kallas de "TV-rutor med vanilj"...
Ha en bra dag.. // Kram Annelie