måndag 9 augusti 2010

Sverigekaka



Ingredienser
Sockerkaka:
3 Ägg
3 dl Socker
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 dl kokhett Vatten

Fyllning:
125 gram Margarin
1 dl Mjölk
4 tsk Vaniljsocker

Florsocker att pudra över

Beskrivning
Sockerkaka:

Vispa ägg & socker pösigt, blanda i vetemjöl & bakpulver. tillsätt vatten & grädda i 175 grader 45-50 minuter. Jag brukar grädda i springform med löstagbar botten.

Fyllningen (görs efter ca 30 minuter)

Smält smöret, tillsätt mjölk & koka ca två minuter (krämen ska tjockna lite)
Tillsätt vaniljsockret. Låt krämen svalna lite.

När kakan är färdig & lite avsvalnad men fortfarande varm så ska den delas i två bottnar. Bred ut krämen & lägg ihop kakan.

Pudra över florsocker när kakan kallnat.
Förvaras i kylskåp

Som tur är smakade vi på fyllningen och vi tyckte båda två att den var inte alls god så vi rörde ihop en vanlijkräm lite snabbt!
Man kan även använda detta receptet på kakan till Tårtbotten :)




Vaniljkräm

Ingredienser
1 st ägg
2 msk strösocker
2 msk smör
2 msk potatismjöl
3 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker

Gör så här
Blanda allt utom vaniljsockret i en tjockbottnad kastrull.
Värm på medelvärme under vispning.
Ta kastrullen från värmen så fort den första bubblan syns.
Låt krämen svalna och tillsätt vaniljsockret.


4 kommentarer:

  1. Jaha ja..verkar ju vara god!!!
    Får testa och göra den...:)Ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  2. Smarr smarr, har bara ätit den och aldrig bakat, kanske skatesta nu när receptet ligger framför näsan :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. 'slickar runt munnen*
    E så kul hitta nya recept...

    Ha en underbar dag!

    SvaraRadera
  4. Mumms så gott det ser ut :)

    SvaraRadera