4 port
Ingredienser:
2 rödlökar (eller gul lök om man föredrar det)
2 röda paprikor
500 g små potatisar
250 g champinjoner
3 msk olivolja
1 tsk salt
Citron- och kaprisblandning
1 liten tvättad citron
2 msk kapris
2 msk olivolja
Torsk
4 portionsbitar torskrygg
1 krm svartpeppar
2 krm salt
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Grönsaker: Skala, dela och skär rödlöken i klyftor.
Dela,
kärna ur och skär paprikan i bitar.
Halvera potatisen.
Skär champinjonerna i
kvartar.
Lägg allt i en ugnssäker form.
Blanda med olja och salt.
Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Citron- och kaprisblandning: Finriv skalet av citronen.
Skär
bort det vita och skär fruktköttet i mindre bitar.
Blanda citronskal och
citronhack med kapris, olja.
Torsk: Krydda fisken runt om med salt
och peppar.
Fördela över grönsakerna. Ringla över citron- och
kaprisblandningen.
Ställ tillbaka formen i mitten av ugnen tills fisken är
klar, ca 15 minuter.
Vi serverade med en klick crème fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar