Hittade detta recept i Buffé (nr 8 2017) som jag gärna vill dela med mig
av, jag ändrade dock lite i det så det passade mig.
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
2 tsk milda
1 tsk salt
2 krm peppar
Ajvarsås
2 dl lätt crème fraiche
1 1/2 dl ajvar relish (mild)
1 dl riven lagrad ost
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 msk olja
1 msk hackad persilja
Till servering
sallad
kokta gröna bönor
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Bryn kycklingen runtom i milda, krydda med salt och peppar.
Lägg i en ugnsform.
Blanda lätt crème fraiche, ajvar relish, ost, vitlök, salt
och peppar.
Bred över kycklingen.
Blanda panko med olja och persilja och strö över.
Gratinera ca 25 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar