torsdag 5 april 2018

Stekt torskfilé med bacon, äpple och pepparrotsfraich


 4 port

Ingredienser
600 g potatis
200 g  haricots verts
2 dl crème fraiche
2 msk riven pepparrot
1 msk lättmajonäs
salt
1 stort rött äpple
140 g tärnat bacon
1/2 ask persilja (à 20 g)
4 torskfiléer
Salt
Peppar
Smör att steka i


Skala och koka potatisen.
Ansa haricots vertsen och låt de koka med de sista 5 minuterna med potatisen.
Blanda riven pepparroten med crème fraiche och majonnäsen. Smaka av med salt.
Dela, kärna ur och skär äpplet i tärningar .
Hacka persiljan.
Stek baconet i en stekpanna knaprigt i sitt eget fett.
Lägg i äpplena och stek med ett par minuter så att de blir lite mjuka.
Rör i persiljan och lägg upp fräset på en tallrik. (håll varmt)
Krydda torsken med salt och peppar. Stek den i bacon fettet och en extra klick smör i stekpannan på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar