söndag 11 december 2011

Trattkantarellfylld vildsvinsfärs!


Otroligt gott!

600 gr Vildsvinsfärs
400 gr trattkantareller (förvällda)
1 gul finhackad lök
200 gr mjukost, naturell
1 ägg
1 dl ströbröd
några tag med kvarnen med Chiliexplosion
Salt
lite grovmalen svartpeppar
Vitpeppar

3 morötter
1 palsternacka
1 gul lök i klytor.

Stek trattkantarellerna med smör lök och salt och vitpeppar.

Rör ihop ägg och ca 1 tsk salt, chili, och 1 tsk svartpeppar blanda i ströbröd. Rör ner färsen och blanda noga.
Bred ut färsen på ett bakplåtspapper i en rektangel.
Bred på mjukost, lägg på kantarellerna.
Lägg ihop och se till att försluta noga. (använd bakplåtspappret när du lägger ihop den, lyft långsidorna mot varann så är det enkelt, lika så när du ska ha i den i formen ...bara lyft den i pappret och snurra den så "öppningen" kommer ned)


In i ugnen ca 1 ½ timme på 200grader
Jag sätter in den medan jag skalar lök, morötter och palsternacka och sen tar jag bara ut formen och lägger det runt om. Sen in med den igen!
Vill man kan man pensla färsen med lite smör för att få en fin snygg stekyta.

1 kommentar: