lördag 22 maj 2010

Key lime pie



Antal portioner: 10
Ingredienser

300 g krossade digestivekex
75 g smält smör
1 msk vaniljsocker
4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk
1 dl pressad limejuice (3 lime frukter så finns det till garneringen med.)

Gör så här
1. Pajbotten: Krossa digestivekexen i en mortel eller kör dem i mixer. Smält smöret. Blanda de krossade digestivekexen med smält smör och vaniljsocker.
Tryck ut jämnt i bottnen på en pajform.
Grädda i 8-10 minuter i 200°.
Låt bottnen kallna helt innan du häller i fyllningen.




2. Fyllning: Pressa limefrukterna.
Skilj äggulorna från vitorna.
Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna.
Kvar i handen blir gulan, hel och fin.
Blanda gulorna med den kondenserade mjölken.
Tillsätt lime juice.
Rör om snabbt och fyll omedelbart formen (den stelnar jättefort).
Sätt in i ugnen ca 15 minuter till på 175grader.
Låt svala innan ni serverar den.



Servera med lite vispgrädde och en skiva Lime!

1 kommentar:

  1. Åååå va kul... vi åt sådan i Key West! Supergott!

    SvaraRadera