Jag fick en fråga om jag inte kunde publicera receptet på hemma gjorda Toffifee igen... så här är det! Håll tillgodo!
Till 30 st
1 dl socker
1 dl grädde
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
ca 30 hasselnötter
100 g nougat
50 g mörk choklad
Koka upp grädde, socker och sirap och sjud tills termometern visar ca 120° eller gör kulprovet.
Rör så lite du kan under kokning, helst inget alls.
Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna tills det börjar knäppa i dom.
Lägg dom i en handduk och gnugga bort skalen.
Smält nougaten.
Skeda ut kolan i ischokladformarna, lägg i en nöt och klicka därefter ut den smälta nougaten som ett lager ovanpå. Ställt kallt en stund.
Smält chokladen och skeda sedan över en klick på varje kola - ställ kallt.
Sen är det bara att äta och njuta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar