Ingredienser:
4 st laxfiléer med skinn, tinade
200 g cocktailtomater
200 g fryst, tinad grön sparris
250 g frysta, tinade haricots verts
Olivolja
Salt
Nymald svartpeppar
Santa Maria fiskkrydda eller valfri krydda.
Örtmajonnäs
1 1/2 dl lättmajonnäs eller valfri majonnäs (laktosfri).
1 msk citronsaft
Rivet skal av citron
2 msk fryst dill
2 msk fryst persilja
Till servering:
Pressad potatis
Gör så här:
Tina fiskfiléerna på hushållspapper så att överflödigt
vatten försvinner.
Sätt ugnen på 160°C för varmluftsugn och 175°C för vanlig
ugn.
Lägg cocktailtomaterna hela på plåten och blanda tillsammans med
sparris, haricot verts... ringla över olivolja, krydda med salt och peppar. ha gärna bakplåtspapper i botten.
Krydda laxen.
Lägg laxen på toppen av grönsakerna. Baka av i ugnen i ca 8-12 minuter tills laxen är helt
tillagad.
Örtmajonnäs:
Rör ihop alla ingredienser till örtmajonnäsen.
Servera tillsammans med örtmajonnässåsen och
pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar