tisdag 21 augusti 2018

Ugnsbakad lax med sparris


Ingredienser:
4 st laxfiléer med skinn, tinade
200 g cocktailtomater 
200 g fryst, tinad grön sparris
250 g frysta, tinade haricots verts
Olivolja
Salt
Nymald svartpeppar
Santa Maria fiskkrydda eller valfri krydda.

Örtmajonnäs
1 1/2 dl lättmajonnäs eller valfri majonnäs (laktosfri).
1 msk citronsaft
Rivet skal av citron
2 msk fryst dill
2 msk fryst persilja

Till servering:
Pressad potatis

Gör så här:
Tina fiskfiléerna på hushållspapper så att överflödigt vatten försvinner.
Sätt ugnen på 160°C för varmluftsugn och 175°C för vanlig ugn.
Lägg cocktailtomaterna hela på plåten och blanda tillsammans med sparris, haricot verts... ringla över olivolja, krydda med salt och peppar. ha gärna bakplåtspapper i botten.
Krydda laxen. 
Lägg laxen på toppen av grönsakerna. Baka av i ugnen i ca 8-12 minuter tills laxen är helt tillagad.

Örtmajonnäs: 
Rör ihop alla ingredienser till örtmajonnäsen.

Servera tillsammans med örtmajonnässåsen och pressad potatis.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar