måndag 9 april 2018

Kyckling parmesan



Du behöver
800 - 1 kg kycklingfilé
Salt
Grovmalen svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja
½ solo vitlök
0.5 röd chili utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 msk bongs kycklingfond
1.5 dl matlagningsgrädde
1 dl parmesan, fint riven
Till servering
10-12 pärltomater
färsk basilika
kokt pasta

Gör så här
Värm ugnen till 175 grader, varmluft.
Stek kycklingfiléerna på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter.
Salta och peppra. Skiva dem och lägg över dem i en ugnsform.

Strimla de soltorkade tomaterna.
Skala och finhacka vitlöken.
Finhacka chilin.
Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter.
Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen och tillsätt sedan grädden och parmesanosten.
Låt koka ihop, ca 5-10 minuter.
Häll såsen över kycklingen i formen.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Dela tomaterna i halvor.
Plocka basilikabladen.
Ta ut formen.
Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera direkt med pasta.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar