4 port
Ingredienser:
1 1/2 msk bong kyckling fond + 2,5 dl vatten
1 dl vitt vin
saften från 1 citron
5 dl grädde
2 msk smör
3/4 tsk salt
1/4 tsk svart peppar
2 dl pecorino färskriven fårost - Zeta
2 msk olivolja
4 kycklingbröst, bankade till jämn tjocklek
1 dl majsenamjöl att vända kycklingen i före stekning.
Salt och peppar
3 tomater skivade i 1/4" tjocklek
1 solo vitlök pressad
Ca 3 msk färsk hackad basilika
Ta en kastrull, gärna tjockbottnad, hetta upp vatten, fond och vin. Låt
koka ner till hälften på medelstark värme. Ca 5 minuter.
Sätt ner värmen och till sätt citronsaften och grädden. Låt små puttra.
Tillsätt smöret, 1 msk i taget och glöm inte vispa med jämna mellanrum medan du
förbereder kyckling och tomater.
Banka ut kycklingfiléerna så de är jämntjocka. Hetta upp stekpannan med
oljan. Panera kycklingen med majsenamjöl. Stek kycklingen tills den är
genomstekt. Lägg den i folie så den håller sig varm.
Slå i sista msk olja i pannan där du stekt kycklingen. Hetta upp pannan
till medelvärme och lägg i tomaterna i ett jämt lager (ej på varann) salta och
peppra. Stek tomaterna tills de börjar gå i sönder och karamelliserad sig. Cirka
5 min.
Rör runt i tomaterna och tillsätt pressad vitlök. Sätt ner värmen och hör
klart såsen och kycklingen.
Där kycklingen i diagonala ”skivor”. Lägg i kycklingen med tomaterna och
rör runt.
Tillsätt 2 dl ost i såsen och låt smälta. Smaka av med salt ich peppar.
Slå såsen över kycklingröran och rör om.
Hacka basilikan och strö över kycklingen, spara lite att garnera med.
Strö över rikligt med ost och basilika.
Gott!
SvaraRaderaLåter gott!
SvaraRaderaMen åååååhhhh så gott!
SvaraRadera