Du behöver
Rulltårta
165 g ägg (3), rumstempererade
90 g socker (1 dl)
90 g vetemjöl (1,5 dl)
5 g bakpulver (1 tsk)
20 g kakao (0,5 dl)
25 g mjölk
Smörkräm med dulce de leche
250 g osaltat smör, rumstempererat
70 g äggvita (2-3)
120 g strösocker (1,5 dl)
1 nypa salt
1 burk dulce de leche (tillsätt efter smak)
Rulltårta
Sätt ugnen på 230 grader. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke.
Vispa ägg och strösocker poröst - vitt och fluffigt - i cirka 10 minuter.
Sikta i mjölblandningen och vänd runt försiktigt med en slickepott, avsluta
med mjölken.
Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen
i ca 5 min.
Ta ut kakan ur ugnen, sockra kakan på ytan och stjälp den upp och ner på
ett nytt bakplåtspapper, låt svalna. För att lossa bakplåtspappret lättare kan
du pensla med kallt vatten på pappret lite innan och lossa det försiktigt.
Smörkräm
Lägg äggvitor, strösocker och salt i en skål. Sätt skålen över ett varmt
vattenbad på spisen och vispa lite lätt tills alla sockerkristaller har lösts
upp (cirka 55 grader).
Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen är styv
och har svalnat.
Tillsätt smöret i omgångar och vispa tills det blir en slät och fin kräm.
Tillsätt dulce de leche efter smak.
Montering
Stryk ut ett tunt lager med smörkräm över chokladbottnen och rulla
försiktigt ihop rulltårtan mot dig. Avsluta med att spänna ihop den medan den
ligger kvar i bakplåtspappret.
Recept från Roy Fares - Köket.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar