Gluten och laktosfri dessert.
Ingredienser:
1 vaniljstång
1 dl vatten
2 dl strösocker
2½ gelatinblad
400 g fryst mango i tärningar
2 dl vispgrädde (laktosfri)
3 msk saft av citron
Till servering:
ca 2 dl mango i tärningar
1-2 kiwi
Kokosflingor
Citronmelissblad
Gör så här:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Koka upp vatten med vaniljstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så
att sockret smälter.
Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna.
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i kallt vatten.
Mixa mangon med den avsvalnade sockerlagen.
Vispa grädden.
Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en
kastrull.
Rör ner den i en tunn stråle i mangopurén. Vänd ned grädden försiktigt.
Lägg lite kiwi och mangobitar i botten på glasen.
Fördela sedan moussen i glasen och låt stelna i kylen i minst 5
timmar.
Servera mangomoussen toppad med mango tärningar, kiwi klyfta, citronmeliss och
kokosflingor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar