2 port.
Ingredienser:
2 portioner pasta
1 liten gul lök, finhackad
2 dl djupfrysta ärtor majs och paprika.
1 klick smör
½ avokado tärnad
svarta oliver
2 laxfiléer
2 apelsiner
1 citron
1 fiskbuljongtärning
1 klick smör
2-3 dl grädde
Salt och peppar
Tvätta apelsinerna och citronen noga.
Riv skalet från en apelsin och en citron.
Börja med att sätta på pasta vatten och sen dela laxen i bitar och marinera
laxen med salt, svartpeppar och pressad saft från en fjärdedels apelsin och en
halv citron.
Lägg i pastan i det kokande vattnet.
Stek löken i lite smör, och lägg i de djupfrusna grönsaker och stek lite
kort så de precis blir klara. Dra åt sidan.
Bryn smör i en kastrull och lägg i skalrivet, pressa i saften från
en apelsin och en halv citron.
Rör så ni inte bränner det, tillsätt grädden och buljongen.
Låt koka upp.
Smaka av och tillsätt mer pressad apelsin, salt och peppar vid behov.
Skruva ner värmen och se till att det bara sjuder när du stoppar i
laxen, den är klar på 5 minuter om de inte är för stora bitar.
Slå av vattnet på den färdig kokta pastan, och lägg i den stekta löken och
grönsakerna, rör om väl.
Lägg grönsakspastan i en djup tallrik och lägg på fisk och sås, toppa med
oliver och avokado och lite rivet apelsin och/eller citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar