tisdag 20 augusti 2013
Kasslergratäng med mango och ingefära.
4 Port
Ingredienser:
8 potatis
400 g kassler
1 rödlök
250 g fryst mango
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk svensk senap
1 msk finriven färsk ingefära
1 dl riven ost
salt och peppar
Flingsalt
Olja
Servera med potatisen och en fräsch sallad.
Värm ugnen till 225°C.
Tvätta och dela potatisen i halvor, pensla med lite olja och strö över flingsalt.
Sätt in i ugnen.
Under tiden skär kassler i tunna skivor och lägg dem omlott i en smord ugnssäker form.
Skala, halvera och skär rödlök i tunna skivor. Sprid ut löken och fryst
tärnad mango över kasslern. Krydda med svartpeppar.
Blanda matlagningsgrädde, svensk senap, finriven färsk ingefära i en bunke.
Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över kasslern.
Strö på riven ost och gratinera 25 minuter i ugnen.
Gäller att hålla lite koll så kasslergratängen stoppas in 25 minuter innan potatisen är klara :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Min mamma bjöd på en kasslergratäng med mango för ett tag sedan...den var riktigt god...Kanske var det samma recept :)
SvaraRaderaKan ju hända :D har man lite fantasi kan man få ihop hur goda gratänger som helst! ...väldans gott blev det i alla fall.
RaderaDet såg jätte jätte gott ut:)
SvaraRaderaTusen tack för din fina kommentar hos mig :)
Älskar ju mango och gillar försöka få med frukt i maten :)
Radera