lördag 10 december 2011

Citronlöv


Ett recept från mina bardoms jular, receptet är gammalt och handskrivet så vissa saker har jag provat mig fram för att få dem att smaka som de gjorde när mamma och mormor bakade dem.

2 ägg
2hg socker
2 hg smör
Rivet citronskal (jag tog 2 citroner)
2 tsk vaniljsocker
1 tsk hjortronsalt 
Mjöl efter behag (jag tog ca12 dl)

 Rör smör och socker, rör ner äggen, citronskal.
Jag tog ca hälften av mjölet och blandade i vaniljsocker och hjortronsalt....och tillsatte det och resterade mjöl efterhand.

Sen knådade jag degen till den var blank och fin.
Vet inte om den behöver vila men min fick ligga i kylen över natten.
Sen var det bara att baka ut den... kavla den så tunn du någonsin kan.
Dom ska vara tunna och spröda... in i ugnen på 200grader (mittersta falsen)
Passa dem, för det är helt beroende på hur tunna du fått dem bak tiden, starta på 5 minuter! och titta ... de ska bara ha lite färg på kanterna, inte för mycket.



 Ljuvligt goda!

4 kommentarer:

  1. E de dom vita pepparkakorna????? Iså fall vet jag vad jag ska syssla med. Kan känna smaken av dessa och hemgjord saft./Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Ha ha ja visst fick man! :)

    Allt bra med dig då?

    Kramis!

    SvaraRadera
  3. Tror faktiskt att jag ska prova detta med Mira. Hon älskar att baka och det kan ju vara skönt att skylla resultatet på att hon bara är två år -).

    KRAM

    SvaraRadera
  4. Ja Lotta det är dom du kallar för vita pepparkakor :)

    SvaraRadera