onsdag 14 december 2011

Brända mandlar


Riktigt goda!


Ingredienser:
200 g mandlar
175 g socker (ca 2 dl)
1 dl vatten

Gör så här:
Häll mandlar, socker och vatten i en panna och värm på kraftig värme under omrörning - sockret blir nu vitt och torrt. 
Fortsätt värma mandlarna under omrörning tills sockret är brunt och flytande, och mandlarna är blanka. 
Sätt eventuellt ned värmen lite. 
Sprid ut mandlarna på ett bakplåtspapper och låt dem svalna. 
Bryt de kalla mandlarna från varandra och servera dem sedan som julgodis. 
Smaklig spis!

6 kommentarer:

  1. Ser verkligen supergoda ut!
    Kram

    SvaraRadera
  2. mmmm fast för mig är brända mandalr såna där med rött segt klet runt=)).... fast ska nog göra din variant några stycket till lillebor som får ätliga julklappar i år=)...jag får ju bara glo på sånt sockrigt*suck* pepparkakor var visst inte heller bra för mig*suck igen....
    krams

    SvaraRadera
  3. Så gott med egna brända mandlar, det är ju så gott när de är nygjorda :D

    SvaraRadera
  4. Mmm så gott!

    Ha en trevlig kväll!

    Kraam Izabell

    SvaraRadera
  5. Jaha ja.... Ja, de där var ju snabbt gjorda. :D
    jag som inte skulle börja med julgodiset än, har nu fått massor med tips på en massa onyttigheter som jag inte alls tänkt göra...
    De där toffifee-grejerna har jag delat med mig av på google+ också. (De ser ju hur goda som helst ut!!!)

    SvaraRadera