söndag 19 januari 2020

Vitlöksrostad potatis med tonfiskröra



4 Port.
Ingredienser
4 bakpotatisar
1 singelvitlök
1 msk olja
salt
peppar
Tonfiskröra
1 förp majskorn (à 340 g)
2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
2 dl smetana
2 msk chilisås
1 liten rödlök
Lite salladsblad, jag valde machesallad

Gör så här: 
Sätt ugnen på 220°C i varmluft och sätt in en långpanna.
Potatis: Skär potatisen i tjocka skivor och skala och pressa vitlöken. Blanda potatis och vitlök med olja och krydda med salt och peppar. 
Jag la alltihop i en påse så jag kunde gegga runt allt enkelt. 
Häll ut blandningen på den varma plåten och rosta ca 20 minuter. 
Tonfiskröra: Låt majs och tonfisk rinna av i ett durkslag.
Blanda smetana med chilisås och vänd ner majs, finhackad rödlök och tonfisk. 
Smaka av med salt och peppar.
Servera tonfiskröra med potatis och machesallad.


Receptet vet jag inte riktigt vart det kommer i från, jag har fått det av min dotter :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar