onsdag 22 januari 2020

Ugnsfalu



Omgjort från flera olika recept, bara tagit godbitarna så det passade oss.

5-6 port

1 falukorv, hel ring (ca 800 g)
1 msk dijonsenap
½ dl bostongurka
1 liten gul lök, finhackad
2 röda äpple
10 cocktailtomater
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk chilisås
salt
peppar
ca 100 g, riven ost

Servera potatismos till och kokta morötter.

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skåra falukorven och lägg den i en ugnsform. Stoppa in den i ugnen en liten stund så öppnar skårorna sig.
Under tiden, blanda bostongurka och lök.
Skär äpplena i tunna klyftor.
Ta ut formen ur ugnen, bred lite senap i varje skåra.
Fördela gurkmix och äppelklyftor i skårorna.
Dela tomaterna och lägg dem i mitten.
Vispa ihop grädde, crème fraiche, chilisås, salt och peppar. Häll ner blandningen i formen. Strö över riven ost.
Gratinera i ugnen i ca 20-30 minuter, eller tills korven har fått en fin färg.
Servera tillsammans med potatismos och kokta morötter.

1 kommentar: