söndag 27 januari 2013

Kokostoscarutor



30-40 bitar

Kaka:
175 g smör
4 st ägg
6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl vetemjöl

Glasyr:
200 g (5-6 dl) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör

Sätt på ugnen på 175°C.
Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 30x40 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

Livsfarligt goda!


2 kommentarer:

  1. Mums vad gott, får nog baka till på fredag då jag har fikat på jobbet!!
    /Puhsan

    SvaraRadera

  2. Mums vad goda de lät och inget avancerat heller.. *blir att baka*

    Trevlig kommande vecka.. // Kram Annelie

    SvaraRadera