tisdag 6 mars 2012

Äppelmos


ca 7 dl mos

ca 1 kg äpplen
2 dl vatten
ca 1 dl socker
1 tsk atamon

Skala och skär äpplena i bitar. Se till att det inte finns något kärnhus och skal kvar.
Lägg dem i vattnet och låt sjuda i ca 30 minuter.
Tillsätt sockret lite i taget och rör försiktigt tills det löst sig.
Dra kastrullen av värmen och rör i atamon.
Häll upp på varma rena burkar eller frys när moset kallnat.


4 kommentarer:

  1. Vad kul att höra att du är så nöjd med vinsten! :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset. Detta ska jag minsann göra idag. Älskar äpplemos på gröt.

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Härligt foto!

    Sv: ja den asken e rolig. Ett litet lyft för förhållandet. =)
    Allt väl idag?

    SvaraRadera
  4. Det finns nog inte mycket som går upp mot hemmagjord äppelmos eller sylt för den delen, mums filibabba helt enkelt.

    SvaraRadera