ca 7 dl mos
ca 1 kg äpplen
2 dl vatten
ca 1 dl socker
1 tsk atamon
Skala och skär äpplena i bitar. Se till att det inte finns något kärnhus och skal kvar.
Lägg dem i vattnet och låt sjuda i ca 30 minuter.
Tillsätt sockret lite i taget och rör försiktigt tills det löst sig.
Dra kastrullen av värmen och rör i atamon.
Häll upp på varma rena burkar eller frys när moset kallnat.
Vad kul att höra att du är så nöjd med vinsten! :)
SvaraRaderaKram
Tack för tipset. Detta ska jag minsann göra idag. Älskar äpplemos på gröt.
SvaraRaderaKRAM
Härligt foto!
SvaraRaderaSv: ja den asken e rolig. Ett litet lyft för förhållandet. =)
Allt väl idag?
Det finns nog inte mycket som går upp mot hemmagjord äppelmos eller sylt för den delen, mums filibabba helt enkelt.
SvaraRadera