Loppi

lördag 18 maj 2013

Rarbarbermuffins


Det blir ca 18 små muffins.
150 gram smör (eller margarin)
1,5 dl  socker
2 st ägg
2,5 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 gram  ca, rabarber, gärna smala
0,5 msk mjöl


GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa smör och socker poröst. Blanda i äggen ett i taget.

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten.

Skala och skär det mesta av rabarbern i cirka centimeterstora tärningar. Skaka dem med mjölet. Vänd ner rabarbern i muffinssmeten.

Skär ett par centimeter långa bitar av rabarbern som är kvar, till garnering.

Fördela smeten i formarna med hjälp av ett par skedar. Fyll inte ända upp. Tryck ner en bit rabarber på toppen av varje muffins.

Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.

Klicka eventuellt lite Mascarponecreme på muffinsarna innan de serveras.



1 kommentar: