Loppi

fredag 14 maj 2010

Tonfiskpaj med Äpple och Curry



För 4 personer.

En god och smakrik paj.

Ingredienser
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
50 g smör
1 krm salt
2 dl keso

Tonfiskfyllning:
1 liten purjolök
½ paprika, valfri färg
1 litet äpple
1 tsk curry
1 liten burk tonfisk, ca 185 g
Salt
Svartpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
100 g körsbärstomater

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smidig deg, blanda i keson tills degen håller ihop.
Tryck ut degen i en lätt smord pajform. (blöt händerna med kallt vatten, det underlättar)
Förgrädda ca 8-10 minuter tills pajskalet har fått fin färg.
Sänk värmen till 200 grader.

Hacka purjolöken, paprikan och äpplet, bryn dem tillsammans med curry utan att det bränns.
Lägg det i pajskalet och fördela tonfisken över.
Vispa ihop ägg, mjölk, salta och peppra. häll över.
Dela och lägg på tomaterna jämt över pajen.
Grädda  ca20 minuter tills äggstanningen stelnat och allt fått en fin färg..


6 kommentarer:

  1. Önskar jag kunde prova alla dina recept, men jag är för lat *fniss*. Dock skriver jag ut dom, så man vet aldrig!

    Ha en superskön helg!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Låter trevligt med bånken :)

    pluggandet är kul annars, men inte denna kursen... :/ men bara stå ut, snart slut.... =)

    SvaraRadera
  3. Hm, den måste jag testa!

    SvaraRadera
  4. Tonfisk och äpple... låter som en spännande kombination!

    SvaraRadera
  5. Trevligt med titten från dig!!

    Jag har inte hunnit tittat igenom alla dina recept. Fast barnen blev förtjust i din fläskfilegryta som jag gjorde. Det frågas redan efter den igen. Den var god!!

    Nu ska jag fortsätta titta mig omkring efter något nytt spännande recept!

    Trevlig lördag,Vicki

    SvaraRadera