Loppi

fredag 21 maj 2010

Kladdig nougatkaka



Choklad, Kokos & Nougat

Ingredienser
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g vit choklad
Kokos till formen
100 g Odense nougat

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.

Smält smöret i en kastrull.

Vispa samman ägg och socker.

Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.

Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.

Krossa chokladen och blanda ner i smeten.

Häll all smet i formen och grädda ca 20 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter.
När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.

Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat.
Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera. (ställ den i kylen en stund)
Jag serverade den med jordgubbs/hallonspegel (mixa ca ½liter jordgubbar och hallon med 1 tsk vaniljsocker) och vispgrädde.

2 kommentarer:

  1. Jisses så god den ser ut. Hrm... mums - kanske i helgen?

    Önskar dig en superskön helg!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Jag håller på att bakar den nu :)

    SvaraRadera