Loppi

fredag 21 maj 2010

Annica's goda kasslerlåda


För 2-6 personer.


Ingredienser
400-600 g kassler
Smör
1 burk ananas i skivor, 500 g
3 dl crème frachie
3 dl vispgrädde
Spadet från ananasburken
Peppar
Salt
500 g gratängost

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en ugnssäker form. Smöra den.

Skiva kasslern. Varva med kassler och ananasskivorna i den smörade ugnssäkra formen.

Blanda ihop grädden och crème fraiche tillsammans med spad ifrån den konserverade ananasen i en bunke.

Häll allt, efter ordentlig sammanblandning, en lagom tjock sås, över kasslern och ananasen i den ugnssäkra formen.

Krydda med salt och peppar (eventuellt med egna kryddor efter egen smak).
Täck över med gratängost.
In i ugnen med det hela tills du får en vackert, härligt gyllene yta. 10-15 minuter.

Serveras med ris och en härlig grönsallad.
Kikkomans soja passar bra till, även sötsur Chilisås.

Enjoy !

Skrivet av Nojjan69 och finns på Matklubben.se

2 kommentarer:

  1. nja inte jag, snarare facebook, jag hade ett mail, så det är dem som inte kan räkna

    SvaraRadera
  2. Det där skulle ju till och med Julia gilla:)

    SvaraRadera