Loppi
▼
fredag 21 maj 2010
Annica's goda kasslerlåda
För 2-6 personer.
Ingredienser
400-600 g kassler
Smör
1 burk ananas i skivor, 500 g
3 dl crème frachie
3 dl vispgrädde
Spadet från ananasburken
Peppar
Salt
500 g gratängost
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en ugnssäker form. Smöra den.
Skiva kasslern. Varva med kassler och ananasskivorna i den smörade ugnssäkra formen.
Blanda ihop grädden och crème fraiche tillsammans med spad ifrån den konserverade ananasen i en bunke.
Häll allt, efter ordentlig sammanblandning, en lagom tjock sås, över kasslern och ananasen i den ugnssäkra formen.
Krydda med salt och peppar (eventuellt med egna kryddor efter egen smak).
Täck över med gratängost.
In i ugnen med det hela tills du får en vackert, härligt gyllene yta. 10-15 minuter.
Serveras med ris och en härlig grönsallad.
Kikkomans soja passar bra till, även sötsur Chilisås.
Enjoy !
Skrivet av Nojjan69 och finns på Matklubben.se
nja inte jag, snarare facebook, jag hade ett mail, så det är dem som inte kan räkna
SvaraRaderaDet där skulle ju till och med Julia gilla:)
SvaraRadera