Loppi

torsdag 23 januari 2020

Kasslergratäng




4-6 port

750 g benfri kassler
Ca 1½ kg potatis
2 morötter
2 gula lökar
1-2 singel vitlök
2 röd paprika
5dl vispgrädde
2 dl créme fraîche
Salt
Peppar
2dl Riven gratängost
Milda margarin
Sätt ugnen på 200°.
Strimla kasslern.
Skala och skiva potatis, morot.
Skala och hacka lök och vitlök.
Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Fräs lök, vitlök och paprika i milda i en stekpanna.
Lägg potatis, morötter och kassler i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
Blanda i den stekta löken och paprikan.
Salta och peppra.
Blanda 2 dl grädde med créme fraîche klicka över gratängen.
Slå över resten av grädden och tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.
Strö över osten och gratinera ytterligare ca 20 min.
Original receptet vet jag inte vart det kommer ifrån men omgjort så det passade oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar