Ingredienser:
Bottnar:
500 g mandelmassa
3 äggvita
Fyllning:
200 g margarin
2 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
6 tsk kakao
Glasyr:
200-250 g blockchoklad
1 msk matolja
Beskrivning:
Sätt ugnen på 175-200 grader. Botten: riv mandelmassan, blanda dem med
äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt. Platta ut dem lite med
mjölad hand så att de blir ca. 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12
min. Låt dem kallna på galler. Fyllning: rör ihop rumsvarmt fett, vaniljsocker,
florsocker o kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppig över kakorna, låt stå
i kyl i ca. 1 timme. glasyren: smält blockchokladen och rör i oljan. Doppa
kakorna hastigt i chokladen, så att fyllningen blir helt täckt. Ställ kakorna
kallt.
Det känns nästan som om man skulle vilja bo granne med dig eller nåt. och kunna gå in till dig så fort man luktar att det är godsaker på gång. ;-)
SvaraRaderaHaha, ja grannen brukar på smak prover :) Dom uppskattar det massor!
RaderaSer ju jättegoda ut men är dom inte svåra och göra?
SvaraRaderaKram
Nej de är inte svåra, lite pilligt och det tar lite tid... men ack så goda!
Raderaser smaskiga ut :)
SvaraRaderaRiktigt goda!
RaderaMin svärfar "fd bagare" bakar biskvier å de e så goda så... de ha alltid de i frysen så släkten ha tröttnat lite nu... men jag vill gärna ha dem å de vet han...
SvaraRaderahade gott KRAM
Såna fina godingar gör vi på jobbet :)
SvaraRaderamå så gott!
kram maria
Gott, en favorit här hemma.
RaderaDet måste ändå vara en av mina favoriter men frågan är om man vågade på sig att baka dem själv. :) Det lät ju lättare än vad det ser ut att göra. :D
SvaraRaderaKram
Inte alls så svåra som de ser ut, spritsa på fyllningen och andvänd en en matskeds handtag (baksidan) att "dra" ner fyllningen med... och viktigast, låt de bli iskalla mellan varje moment så låt det ta den tid de behöver :)
Radera