Loppi

måndag 9 augusti 2010

Kasslerpaj med medelhavssting


För: 4-6 personer

Snabbt gott och enkelt.
Servera med en fräsch grönsallad till.


Ingredienser:
Pajbotten:
2½ dl vetemjöl
75 g margarin
1 dl kesella
1 msk vatten

Fyllning:
1 dl riven ost
250 g strimlad benfri kassler
1 stimlad gul lök
1 stor tärnad tomat
100 g fetaost i tärningar
2 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
1 tsk örtsalt
ett par tag med pepparkvarnen
½ tsk torkad eller fryst basilika

Beskrivning:
Ugn: 200°-225°

Hacka ihop ingredienserna till pajbottnen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Spara ev. lite av degen till dekoration. Nagga väl med gaffel. Täck bottnen med riven ost och kasslerstrimlor. Fyll på med lök, tomat och fetaosttärningar. Vispa ihop och häll på ägg, grädde, salt och peppar. Strö på basilika. Lägg på ev. dekoration.

Grädda pajen ca 35 minuter tills den fått fin färg.

Receptet hittade jag på Matklubben och är skrivet av Heca.

1 kommentar: