Loppi

tisdag 10 augusti 2010

Het ingefärskyckling



För: 6 personer

Den här rätten är det väldigt lätt att äta för mycket av...



Ingredienser
6 kycklingfiléer (ca 800 gram)
1 msk smör
1 msk olja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g schalottenlök
2 ½ msk finhackad färsk ingefära
2 skalade vitlöksklyftor
1-2 urkärnad röd chili
Bladspenat (går bra med fryst)

Sås
1 hönsbuljongtärning
½ dl vatten
3 dl grädde
1 dl sweetchilisås
½ dl chilisås av ketchup typ (gärna hot)
2 ½ msk limesaft
½ krm svartpeppar

Till gratinering:
Ev 1 ½ dl riven parmesan eller västerbottensost (kan uteslutas)
Lägg till i inköpslistan
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader,

Bryn kycklingfiléerna i smör och olja, salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnsfast form med bladspenaten under.

Skala och klyfta schalottenlöken och bryn dom i resten av smöret i ca 3 minuter. Tillsätt hackad ingefära, vitlök och chili. Fördela blandningen över filéerna.

Lös upp buljongen i vatten. Tillsätt grädde, sweetchili, chilisås, limesaft samt salt och peppar. Häll såsen i formen och gratinera i ca 15 minuter. Strö ev över osten och gratinera i ytterligare 5 minuter eller tills rätten fått fin färg.


Skrivet av yggdrasil och finns på Matklubben.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar