Loppi

onsdag 23 juni 2010

Maya´s matjessilltårta




För 10-14 personer.

Perfekt för midsommarbuffén, kan med fördel läggas ihop dagen innan och garneras den dag man ska servera den.


Ingredienser
2 skivad kavring
1 stor burk matjessill (600 g)
6 hårdkokta ägg
1 knippe rädisor
1 rödlök
1 kruka gräslök
1 kruka dill
2, 5 dl crème fraiche
Vitpeppar

Till garnering:
Några matjessillbitar
3-4 dl crème fraiche
2-3 hårdkokta ägg
1 knippe rädisor
1 kruka dill

Gör så här:
Lägg ut den skivade kavringen på en bricka.
Grovhacka sill, ägg, rädisor och rödlök.
Lägg i en skål. Finhacka dill och gräslök och tillsätt. Blanda om. Blanda allt med crème fraiche - det ska bara binda ihop fyllningen, och absolut inte bli för fuktigt. Smaka av med vitpeppar.

Fördela röran på det understa lagret med kavring.
Lägg på en ny omgång bröd och röra och täck med en runda kavring till. Bred crème fraiche på det översta lagret kavring, glöm inte kanterna.
Och sen är det dags att dekorera den.
Garnera med matjessill, äggklyftor, rädisor och dill, man kan ha gurka och paprika med om man tycker om det.

1 kommentar:

  1. Hej Maya... den här skall jag göra till midsommar! Verkar både enkel och väldigt god. Har haft en underbar eftermiddag med kollegorna på jobbet så nu är jag laddad inför helgen. Kram //Farmskan

    SvaraRadera