Loppi
▼
onsdag 12 maj 2010
Karibisk kycklinggryta
För: 4 personer
Karibisk kycklinggryta
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 burk aprikoser
1 liten burk champinjoner
2 msk Touch of taste kycklingfond
1-2 apelsiner, saften
2 tomater
2 tsk curry
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Beskrivning
Hacka löken och skär kycklingfiléerna i bitar. Doppa tomaterna i hett vatten, drag av skalet och skär i små bitar. Fräs lök och curry i olja.
Tillsätt kycklingen och fräs tills den har fått fin färg. Salta och peppra.
Häll i apelsinsaft och fond och låt sjuda tills kycklingen är klar.
Skär aprikoserna i bitar och lägg i dem tillsammans med champinjoner, tomater och ca 1 dl av aprikosspadet.
Red ev. av med potatismjöl utrört i vatten.
Låt koka upp men avbryt när första bubblan syns. Smaka av.
Servera kycklinggrytan med ris och en fräsch grönsallad (i detta fallet med apelsin och Physalis.)
Skrivet av Inaktiv-Medlem och hittas på Matklubben.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar