Loppi

söndag 23 maj 2010

Förgylld kycklingfilé


4 port

4 kycklingfiléer
8 skivor bacon
10 cm Purjolök
10 torkade aprikoser
½ dl grädde
100 gr fetaost
1-2 paprikor, gärna röda
2 kycklingbuljongtärningar
4 port pasta
svartpeppar
Oregano


Sätt ugnen på 225grader
Hacka 5 cm purjolök fint, hacka fetaosten fint, klipp aprikoserna fint.
Lägg i en skål och blanda väl, slå på grädden, blanda igen, krydda med svartpeppar.
Lägg kycklingen i en form. Fördela hacket på filéerna. Snurra baconen om dem.
Slå oregano över det hela och in i ugnen ca 25-40 minuter, beroende på Kycklingfiléernas storlek.


Koka upp vatten till pastan, lägg i buljongtärningarna.
Hacka paprikan i bitar, och skär de andra 5 cm av purjolök i strimlor.
Låt koka så det är 5 minuter kvar, lägg i paprika och purjolök.
Slå av vattnet när det är klart, ringla lite olivolja över pastan.
Rör runt och lägg på en djuptallrik, lägg den färdiga kycklingfilén på toppen!
Garnera med lite grönt och balcamicoreducering.
Servera med en gång!


Mums!

4 kommentarer:

  1. Vinet jag skrev om, Bellingham, har vi köpt flera gånger, började som ett "semestervin":)

    SvaraRadera
  2. usch har ätit rent för mcyket idag för att ens tycka det är gott just nu haha.... haft en super mysig dag med släkten :)

    SvaraRadera
  3. Oj... det där såg riktigt gott ut. Något att testa till helgen tror jag. Kram och ha en skön vecka!

    SvaraRadera
  4. Gud så snyggt upplagt!
    Kramisar

    SvaraRadera