Ca 8 port
Ingredienser:
800 g nötfärs 10%
2 ägg
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2,5 msk torkad persilja
800 g potatis
2 tsk olivolja
1 röd paprika
1 zucchini
1 st Aubergine
Tomatsås:
1 stor gul lök
1 solo vitlök
1 förp krossade tomater 500 gr
1 tsk socker
1 tsk spiskummin
2 tsk gurkmeja
Gör så här:
- Sätt
ugnen på 225°.
- Blanda
samman färs med ägg, salt, peppar och persilja. Rulla till köttbullar.
- Skala
och skiva potatisen och lägg i en ugnsform och häll olja över. Krydda med
salt och peppar. Sätt in i ugn ca 15-20 minuter.
- Strimla
paprika och skiva aubergine och zucchini.
- Gör
tomatsåsen: Skala och hacka lök och vitlök. Häll krossade tomater i en
kastrull, lägg i lök och vitlök. Krydda med socker, spiskummin och
gurkmeja. Låt såsen koka på låg värme utan lock i ca 15-20 minuter. Smaka
av med salt och svartpeppar och ev ytterligare socker.
- Ta
ut formen med potatis och lägg i grönsakerna och salta lite och lägg sedan
i köttbullarna, klicka tomatsåsen runt om köttbullarna
- Sätt in i ugn ca 30-40 minuter, till köttbullarna är klara och har fått fin färg.
Ett viktväktarerecept i grund och botten som jag gjort om lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar