5-6 port
900 g kycklingfiléer
140 g rökt
bacon
1 stor gul lök
2 vitlöksklyfta
1 msk smör
4 dl vatten
1
hönsbuljongtärning
2 krm svartpeppar
2½ msk balsamvinäger
3 msk hackad
persilja
2 tsk maizena majsstärkelse
Skär kycklingfiléerna i bitar
och baconet i tärningar. Skala och grovhacka
löken och vitlöken.
Stek
kyckling och bacon i smör i en gryta tills det får färg, ta upp och
stek lök
och vitlök i smör och lägg tillbaka kyckling och baconet i grytan.
Rör i
vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.
Låt såsen
koka 10 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt
allt koka
ytterligare 1 minut. Smaka av.
Servera kycklingen med ris och syltlök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar