4 port
9 lasagneplattor
1 sats alfredosås -hemlagad recept nedan
900 g strimlad kycklingfilé (stekt)
1 msk oregano
salt och peppar
½ dl riven ost
Stek kycklingen, endast med salt och peppar.
Smörj en eldfast form med olja eller lite smör, slå i en 1,5
dl alfredosås, eller bara tillräckligt för att täcka botten av formen.
Lägg i 3 lasagneplattor, hälften av den strimlade kyckling,
sprinkla lite oregano över och sedan lite sås.
3 nya plattor, resten av kycklingen och, oregano och sås. Avsluta
med 3 plattor och sås så det täcker plattorna. Lite riven ost och oregano på
toppen, det gör att det hela får fin färg.
Den bästa Vitlök Alfredosåsen
1 tsk smör
3 klyftor färsk hackad vitlök
5 dl matlagningsgrädde
2 dl ost, riven
salt och nymalen svartpeppar
30 gram parmesanost
1 kyckling buljongtärning
1 dl lättmjölk
1½ dl vatten
Ta en medelstor till stor kastrull, smält smöret på
medelvärme. Lägg färsk hackad vitlök och fräs i 1 minut.
Tillsätt grädden, ost, buljongtärning, mjölken, lite
salt och peppar vispa till den är smidig och all ost smält. Vispa i lite vatten
så den bli lagom tjock.
Låt sjuda en lite stund, smaka av.
Servera lasagnen med sallad.
Mums!
mums vad gott :D
SvaraRaderaDet låter gott!
SvaraRadera* hämtar trasa * vattnas i munnen*
SvaraRaderaLåter jättegott, det måste vi testa någon gång :)
SvaraRadera