Loppi

måndag 10 oktober 2011

Jordnötskakor med choklad


40st

3½ dl vetemjöl
3 krm bikarbonat
125 g smör
2 dl strösocker
1 ägg
200 g jordnötssmör
1 krm salt
100 g choklad



  1. Sikta vetemjöl och bikarbonat i en liten bunke.
  2. I en annan bunke vispas smör och socker krämigt.
  3. Rör i mjölblandningen, ägg, jordnötssmör och salt.
  4. Rör samman till en slät deg.
  5. Kyl degen minst två timmar.
  6. Värm ugnen till 150 grader. 
  7. Forma degen till 40 små bollar och lägg dem med 5 cm mellanrum på bakplåts-pappersklädda plåtar. 
  8. Tryck ut den lätt med en gaffel doppad i vatten. Grädda kakorna gyllene i ca 15 minuter.
  9. Låt svalna på galler.
  10. Smält chokladen över vattenbad eller i micro, ringla över kakorna!
  11. Servera torrt och svalt

    4 kommentarer:

    1. Åååå jippie boken är postad,hurräy!Kul att du mår bättre o massa gott var det minsann här i din blogg så det vattnas i munnen på mig!

      SvaraRadera
    2. Måste skynda till affären och inhandla jordnötssmör :)

      Mums!

      SvaraRadera
    3. Dom här ska jag banne mig baka!!! ser ju skitgoa ut...fast ajg får ju knappt mumsa kakor men man kan väl sniffa=)))

      SvaraRadera
    4. Mmmm....de såg riktigt mumsiga ut! :)

      SvaraRadera