Loppi

lördag 8 oktober 2011

Förrätt ~ Kantarelltoast


Ingredienser:
Kantareller ca 1 dl förvällda per person, snåla inte.
Salt
Vitpeppar
Rivenost
Formfranska 1 skiva per person
Smör
Gul lök, finhackad 1-2 msk per person
Blandad sallad till garnering


1. Dela  kantarellerna. Fin hacka löken.
2. Lägg en klick smör i stekpannan och låt det få lite färg. 
3. Tillsätt lök. Lägg i svampen och salta och peppra lite.Smaka av.
4. Skär bort kanterna på ett vanligt toastbröd. Lägg upp svampblandningen på brödet.
5.Strö över rivenost och sätt in i ugnen 5-10 minuter på 200-225 grader (gärna varmluft) 
Håll koll på dem, när de har fått fin färg är dom klara att servera.
Lägg blandad sallad på en tallrik och placera toasten på!
Enkelt och gott!



5 kommentarer:

  1. *MUMMA* ja vi ha så mycke svamp i frysen både svarta å gula... så nya recept e alltid kul..

    ha en skön helg
    kramen

    SvaraRadera
  2. MM så gott här bli läskad!:D

    Ha en fin dag söta Maya:)

    Kraam Izabell

    SvaraRadera
  3. Så sugen jag blev =)

    Filmen har jag haft något motstånd mot. Sen var det jag som tyckte den var bäst haha Matts har velat se den länge.

    Kram Nette

    SvaraRadera
  4. Kul & enkelt recept!
    Ska nämligen göra en 3 rätters-middag hemma så dessa tyckte jag passade utmärkt,hihi! :D

    SvaraRadera