söndag 19 maj 2013

Vattenfranska




12 st

Ingredienser:
2½ msk potatismjöl
4 + 1 dl vatten
50 g jäst
3½ msk olja
1 tsk salt
12-12½ dl vetemjöl
Garnering:
Potatismjöl

Gör så här:
Rör ut potatismjölet i 4 dl kallt vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning.
Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna till 37 grader.
Värm 1 dl vatten till 37 grader och rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt sedan potatismjölredningen samt olja och salt.
Arbeta in mjölet, spara lite till utbakningen och knåda degen blank och smidig.
Täck över och låt jäsa 30 minuter.

Värm ugnen till 250 grader.
Ta upp degen på lätt mjölad bänk, arbeta samman degen och dela den i 12 lika stora bitar.
Forma ovala eller runda bullar och rulla dem i potatismjöl. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg bullarna på plåten, täck över och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Grädda 13-15 minuter i ugnen. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar