I år har inte vårt träd gett så mycket frukt.. men för er som har fått många persikor så är detta recept kanon gott!
Väldigt gott till pannkakor.
Ingredienser
1 kg färska persikor
8 dl socker
Saften av 2 små citroner
1/4 fl certo
Beskrivning
Välj mogna frukter.
Lägg persikorna någon minut i hett vatten tills skalen går lätt att dra av.
Dela frukterna, ta bort kärnorna, skär i stora bitar.
Häll sockret och citronsaften i en syltgryta. Lägg i bitarna av persikorna. Hetta upp långsamt. Rör om försiktigt.
Koka sedan kraftigt i 2 minuter tills sockret är helt smält.
Ta grytan från värmen och rör ner certon.
Ös upp sylten på varma rena burkar och tillslut.
Går även att frysa
Va smarrigt de lät, har du persikoträd?? spännande i så fall.
SvaraRaderaHoppas du hade de bra i Malmö, kramis
Åååå.. har ni oxå persiko-träd...??
SvaraRaderaMUMS va gött det är att gå o ta en persika direkt från trädet och smaska på.
Snacka om saftiga frukter.
Det träder och vår plommonträd är nog det bästa som finns i vår trädgård i stugan.
Ha dä gôtt.. // Kramen Annelie
Va har du persikoträd, vad exotiskt!
SvaraRaderaJag vet inte om det är fler som har "klagat" men jag har väldiga problem att kommentera din blogg på sistone :(
SvaraRaderaPersikoträd vill jag också ha hemma :)