Loppi

tisdag 2 oktober 2018

Grekisk inspirerad torsk


4 port

Ingredienser:
2 rödlökar (eller gul lök om man föredrar det)
2 röda paprikor
500 g små potatisar 
250 g champinjoner
3 msk olivolja
1 tsk salt
Citron- och kaprisblandning
1 liten tvättad citron
2 msk kapris
2 msk olivolja
Torsk
4 portionsbitar torskrygg  
1 krm svartpeppar
2 krm salt

Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Grönsaker: Skala, dela och skär rödlöken i klyftor. 
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. 
Halvera potatisen. 
Skär champinjonerna i kvartar. 
Lägg allt i en ugnssäker form. 
Blanda med olja och salt. 
Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Citron- och kaprisblandning: Finriv skalet av citronen. 
Skär bort det vita och skär fruktköttet i mindre bitar.
Blanda citronskal och citronhack med kapris, olja.
Torsk: Krydda fisken runt om med salt och peppar. 
Fördela över grönsakerna. Ringla över citron- och kaprisblandningen.
Ställ tillbaka formen i mitten av ugnen tills fisken är klar, ca 15 minuter.

Vi serverade med en klick crème fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar