Loppi

lördag 29 september 2018

Kyckling Provencale med rödvinssky


Favorit i repris


4 Port

Ingredienser:
800 g potatis
2 tsk rapsolja
salt
900 g kycklingfilé
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 tsk flytande margarin
Topping:

100 g färskost naturell light
1 (2) vitlöklöksklyfta
Klippt persilja

Sallad på gurka, kinakål och tomat

Rödvinssås:
3 dl rött matlagningsvin
2 dl vatten
3-4 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
3 msk flytande honung



GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 225°.

Tvätta och skiva potatisen, lägg i en ugnsform och ringla över olja.

Krydda med salt.

Stek i ugn ca 30 minuter, rör om någon gång under tiden.

Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.

Bryn i margarin och efterstek i ugn ca 20 minuter.

Gör såsen: Koka ihop matlagningsvin, vatten, balsamvinäger, kycklingfond och honung till en sås.

Låt småkoka ca 10 minuter, rör om ett par gånger under tiden.

Reducera gärna såsen så den blir lite simmigare… låt den småkoka ytterligare några minuter.

Det är mycket smak i såsen så det krävs inga stora mängder.

Blanda samman färskost, pressad vitlök och klippt persilja.

Ta ut kycklingen och klicka det på filéerna och sätt in i ugnen ca 4-5 minuter.

Ta ut kyckling och potatis och servera med rödvinssås och sallad.



Viktväktarrecept, 10 SP


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar